GastroGranny konyhája

Egy koleszterin-szint csökkentő étel: Paradicsomos avokádó saláta

Az avokádó (Persea americana) a babérfélék (Lauraceae) családjába tartozó, örökzöld, alacsonyan elágazó, terebélyes ágrendszerű, 10–20 m magas fa. Többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Kiváló krém vaj helyett pikáns szendvicsekhez; így például pirítós kenyéren kaviárral, vagy összetörve egy kis citromlével. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin-) termelését. Az avokádó csekély cukortartalma miatt a cukorbetegek számára is értékes,… Tovább »

Az isteni paradicsomos-bazsalikomos spagetti

Paradicsomos-bazsalikomos spagetti “A spagettit legsikeresebben úgy tudod enni, ha beszívod, mint egy porszívó” -Sophia Loren For English version please scroll down. Ezt a fogást valóban Sophia Loren ínycsiklandozó zöldséges spagettije inspirálta. Azonban néhány alapanyagot elhagytam, néhányat pedig saját ízlésem szerint hozzátettem. Már a saláta összeállítása közben láttuk, hogy egy rendkívül finom, s gyönyörűen színes fogást fogunk varázsolni,… Tovább »

A makrobiotikus adzuki bab salátával

A szójabab után a japánok második legkedveltebb babfélesége az adzuki bab. Gazdag proteinekben, B1- és B2-vitaminban. Híres vas- és kalcium-tartalmáról, továbbá magnézium és foszfor is található benne. Természetes inzulinszabályozó, koleszterincsökkentő, vérnyomás-szabályozó tulajdonsága is ismert.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!