GastroGranny konyhája

Rakott bulguros cukkini vegyes salátával

A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik. Mivel a bulgurt előzetesen párolják, ezért a magyarok által ismert búzadarától eltérően jóformán alig kell főzni, akár elég csak… Tovább »

Rántott sajt áfonya mártással, saláta ágyon

“Az élet olyan, mintha egy cukrászdában áfonyás süteményt kapnánk, holott barackos-diósat rendeltünk. Nincs olyan sok barack vagy dió, és az ember azzal van elfoglalva, hogy mi az, ami hiányzik, pedig sokkal okosabb lenne, ha rájönne, hogy az áfonyának is jó íze van.”-Dean Ray Koontz For English version please scroll down. Szeretjük a rántott sajtot, mégis… Tovább »

Buborékos-ropogós sörtésztában sült csirkemell salátával

“Sok van, mi csodálatos, de azért a sült paprikánál nincs semmi csodálatosabb.” -Szaniszló Judit For English version please scroll down. Szem előtt tartottam ezt az arany-mondást, és a buborékos-ropogós sörtésztában sült csirkemell csíkok után néhány karika paprikát is belemártottam a sörtésztába, s megsütöttem. Nem bántam meg. A sörtészta lényege a buborékos ropogósság, amit legtöbbször a… Tovább »

A makrobiotikus adzuki bab salátával

A szójabab után a japánok második legkedveltebb babfélesége az adzuki bab. Gazdag proteinekben, B1- és B2-vitaminban. Híres vas- és kalcium-tartalmáról, továbbá magnézium és foszfor is található benne. Természetes inzulinszabályozó, koleszterincsökkentő, vérnyomás-szabályozó tulajdonsága is ismert.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!