GastroGranny konyhája

Rozmaringos sertéskaraj dutch ovenben

Manapság egyre többször találkozunk olyannal, hogy a jól bevált, régi módszereket újra forradalmasítjuk. Egyike ezeknek a közkedvelt dutch oven (ejtsd: dácsoven), amelyhez hasonlóról már a XIII-dik században is említettek. De valójában mi is az a dutch oven? A dutch oven vastag falú, hagyományosan öntöttvasból készült lábas/fazék, szorosan záródó fedővel, ami egytálételek, raguk, pörköltek, de akár… Tovább »

Sertésszűz ropogós lapcsánkával, lilahagyma lekvárral és gyömbéres citromdzsemmel (videóval)

Akár az ünnepi menü részeként is megállja helyét, annyira finom! A sertés gerinc melletti hosszúkás izomkötege, a szűzpecsenye. Ez a legfinomabb része az állatnak, a leggyorsabban elkészíthető. Tápértéke kedvező: mindössze 143 kcal-t tartalmaz 100 gramja, zsírtartalma 3,5g/100g, fehérje tartalma 26g/100g, szénhidrát tartalma 0. Ezzel a viszonylag egyszerű elkészítési móddal is fenséges fogást bodoríthatunk, így bátran… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!