GastroGranny konyhája

GastroPapi mennyei csirkemell RAGUJA

A zöldborsó az egyik nagy kedvenc a gyerekek és persze a felnőttek körében is. 😀​ A nyári időszakban, amikor a nagy hőség miatt étvágytalanabbak vagyunk, különösen ajánlott egy tartalmasabb leves, vagy egytálétel fogyasztása. Ezért is ajánlom mennyei csirkeragunkat, amelyet most GastroPapi irányításával főzünk. Nemrégiben a szülinapomra GastroPapi ezzel a jó minőségű szettel ajándékozott meg:[amazon_link asins=’B01MA1F94M’… Tovább »

Cukorborsó és zölborsó dilemmája: Borsó főzelék sült virslivel

Gyermekkori kedvencem a zölborsó. Van ahol cukorborsónak nevezik (GastroPapi is), azonban ez a megnevezés a fejtett borsóra nem egészen helyes, a következők miatt: A borsónak alapvetően három fajtacsoportját különböztetünk meg, de ezeken belül más szempontok, bogyó nagysága, színe alapján is osztályozzák: Cukorborsó: A terméshüvely belső, rostos rétege hiányzik, hüvelyestül fogyasztják. Kifejtő borsó: Magjuk sima, cukortalmuk… Tovább »

Zöldborsó leves unokai segítséggel (Peas soup with my grandchild help)

Nagy öröm, ha nem egyedül főzök. Még nagyobb öröm, ha a család apraja is ott tüsténkedik velem a konyhában. De a legnagyobb öröm az, ha a zenei aláfestést is valamely családtagunk szolgáltatja.
It’s a great fun if you do not cook alone. Even more funny when the family’s little members stand there beside me in the kitchen. But the greatest pleasure is for me when the background music is provided by a family member.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!