GastroGranny konyhája

Zöldborsó leves unokai segítséggel (Peas soup with my grandchild help)

Nagy öröm, ha nem egyedül főzök. Még nagyobb öröm, ha a család apraja is ott tüsténkedik velem a konyhában. De a legnagyobb öröm az, ha a zenei aláfestést is valamely családtagunk szolgáltatja.
It’s a great fun if you do not cook alone. Even more funny when the family’s little members stand there beside me in the kitchen. But the greatest pleasure is for me when the background music is provided by a family member.... Tovább »

Fehérbab leves saját összetevőivel sűrítve

A karácsonyi-szilveszteri jövés-menés, vendégeskedés után ha csak meghallottuk azt a szót, hogy “hús”, már kirázott minket a hideg. Főleg, ha a hús sütve, vagy rántva került a beszélgetés középpontjába. És a “száraz” ételeket sem kívántuk már különösebben. Gondoltunk egyet, s mivel a kamrában ott mosolygott ránk egy csomag fehérbab, előkészítettük a másnapi fehérbab levesünket.... Tovább »

Lencse, amely gazdaggá tesz…

Jelen cikkünkben szóban forgó lencsét az Új Év első napján főztük, amelyről azonban tudni kell, hogy a szürke hétköznapokon is egészséges. Megeshet ugyan, hogy újévi fogyasztása ellenére is elmarad a népi hiedelem szerinti pénzbőség, azonban a benne lévő értékes tápanyagokkal a szervezetünk mindenképpen gazdagodik. A lencse az egyik legkiválóbb fehérjeforrás (a szója után ebben van a legtöbb),… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!