GastroGranny konyhája

Hogyan süss cipót dutch ovenben? Mutatom.

A teljes kiőrlésű kenyér, akár csak a kenyér általánosságban véve, kiemelkedő szerepet játszik a reform táplálkozásban. Hogyan süss cipót dutch ovenben? Mutatom. A teljes kiőrlésű kenyér, akár csak a kenyér általánosságban véve, kiemelkedő szerepet játszik a reform táplálkozásban. Egyik fő előnye a fehér kenyérhez képest, hogy több étkezési rostot tartalmaz, ugyanis teljes kiőrlésű lisztből készül…. Tovább »

Szuper egyszerű hipergyors cipó

El tudod képzelni azt a szituációt, amikor barátaid másfél órával az érkezés előtt jelentkeznek be? “Úr isten, mivel kínáljam őket? Hiszen kenyér sincs itthon”… Erre az esetre kínálom megoldásként a szuper egyszerű, hipergyors cipót. Meglepően egyszerű elkészíteni, s a végeredmény egy gyönyörűen megkelt, masszív és nagyon finom kenyér lesz. Próbáld ki te is.:) Szuper egyszerű… Tovább »

A majdnem elrontott cipó: Granary Cob

Tanulság: “A gasztronómia területén sem szabad mechanikusan követni az utasításokat!”… For English version please scroll down. Hogy miért rontottam el majdnem? Mindjárt elmesélem. Előtte azonban fontosnak tartom megjegyezni, hogy ez egy igazán egészséges kenyér, amelyet cipó formájúra alakítunk. Ezeket tükrözi vissza a neve is: Granary Cob, ahol a “granary” a liszt minőségére utal (teljes kiörlésű),… Tovább »

A világ legegyszerűbb kenyere, ráadásul finom is

“Ezt a gyors és könnyű receptet Doris Grant alkotta és az 1940-es években kiadott szakácskönyvében adta közre – a tészta nem igényel dagasztást és mindössze egy percig kell keverni. A kenyér napokig nem szárad ki.” -C. Ingram, J. Shapter For English version please scroll down. Az ezredfordulón kaptam kisfiamtól “A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája” című… Tovább »

Egy gyors vacsora: Rakott kenyér

Rakott kenyér “Nem lehet előre sikeresen eldönteni, hogy a kenyérnek melyik oldalát érdemes megvajazni.”-Arthur Bloch For English version please scroll down. Idő szűkében vagy, s egy igazán gyors és egyszerű vacsorát készítenél? Ne keresd tovább, ez az. “You can’t decide forward successfully which side of the bread is worth make buttered.”-Arthur Bloch Have you got a short… Tovább »

Fokhagymás sült ceruzabab szalonna chipsszel, pirítóssal

“Barátságot ajánlani, ha szerelmet kérünk: a legkegyetlenebb. Kő, melyet adnak, ha éhen kenyeret kérünk.”-Ouida For English version please scroll down. Bár a fenti idézet a viszonzatlanságról szól, ez az étel igenis viszonozza az odafigyelést. Ugyanis, ha kellő gondosságal készítjük el, akkor egy rendkívül izgalmas, zamatos étel kerül az esztétikusan terített asztalunkra. A zöldbab jó hatással… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!