GastroGranny konyhája

Wok, ahogyan mi készítjük (Wok by our own way)

(For English version please scroll down.) Egy gyorsan, könnyen elkészíthető, mégis különleges egytálétel, amelyet a gyerekek is imádnak, s, ha vendégeket várunk, akkor is bevethető. Az egészséges csirkemell, a zöldségek, s a tészta, (amely jelen esetben spagetti) valamint a keleti fűszerek harmonizáló aromája, egy különleges ízvilágba repít minket. Nem sok eszközt igényel, csupán egy jó… Tovább »

Fehérbab leves saját összetevőivel sűrítve

A karácsonyi-szilveszteri jövés-menés, vendégeskedés után ha csak meghallottuk azt a szót, hogy “hús”, már kirázott minket a hideg. Főleg, ha a hús sütve, vagy rántva került a beszélgetés középpontjába. És a “száraz” ételeket sem kívántuk már különösebben. Gondoltunk egyet, s mivel a kamrában ott mosolygott ránk egy csomag fehérbab, előkészítettük a másnapi fehérbab levesünket.... Tovább »

Vendégváró sajtmártogatós

sajtmártogatós, recept, gastro, gastronomy Tegnap telefonáltak barátaink, hogy átugranának egy kis új évi köszöntésre. Bármikor szívesen látott vendégek nálunk, ezért valami, gyorsan elkészítjető “kuriózummal” szerettem volna meglepni őket… Kisvártatva, újabb telefon érkezett. Még két ismerős bejelentkezett. Nem jöttünk zavarba, egy kisebb cipóval kiegészítve “dobtuk össze” ezt a sajtmártogatóst.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!