GastroGranny konyhája

Natur csirkemell kockák pikáns gyümölcságyon

“Ne próbáld lenyűgözni az embereket. Tápláld őket és tápláld JÓL őket, és ez fogja lenyűgözni őket” “Don’t try to impress people. Feed them and feed them well and that will impress them.” (Marco Pierre White -3 Michelin-csillag tulajdonosa)😀​ Ezzel a fogással én is megpróbáltam JÓL táplálni a környezetemet… És valóban! Lenyűgöztem őket! Hát nem csodás?😀​… Tovább »

A paleolit diéta csillaga a Karfiol rizs -recept videóval-

A karfi­ol­rizs tö­ké­le­tes he­lyet­te­sí­tője az igazi rizs­nek. Bár­miely húsétel mellé, de kevés fű­szer­rel ön­ma­gá­ban is is finom, egészséges, szénhidrátszegény étel! Pró­báld ki, érdemes! Ma egy érdekes, de nagyon egyszerűen elkészíthető köretet, a karfiol rizst főzzük belőle. A karfiol az egészséges étkezés egyik pillére. Szénhidrát tartalma minimális. A karfiol (Brassica oleracea convar. botrytis var. botrytis) a… Tovább »

Mindenki kedvence: A töltött paprika recept videóval

Ez az étel nálunk az örök “Jolly Joker”. Garantáltan minden alkalomra mindenkinek nagyon ízlik. Ráadásul ez az örökös kooprodukcióban készült fogásunk, ugyanis a tölteléket a világon legjobban GastroPapi tudja keverni és ízesíteni, a főzőléből viszont csak én tudom a mennyei ízeket és aromákat elővarázsolni. 😀😀​😀​ A főtt paprika ízét és állagát a családban viszont kevesen szeretik,… Tovább »

Cukkinis trofiette csirkemell csíkokkal, fehérborecet-gyöngyökkel

Ligúria jellegzetes tésztaféléje a trofiette. Eredetileg a pestós tészta alap tésztája. Nagyon finom! Ligúriában jártunk gasztronómiai körutazáson, amikor találkoztunk ezzel a kisméretű, különleges formájú, helyi speciális tésztával a trofiette-tel. A trofiette-t eredetileg a pestohoz legjobban illő “pasta”-ként tartották számon, mert a burgonyás alapú tészta kiválóan szívja magába a pesto szószos ízeit. Ezért gondoltam azt, hogy… Tovább »

Kétsajtos zöldséges tart (pite)

A gyönyörűen díszített, hullámos szélű, kerek formában sült piték, lepények és quiche-ek között a tart (pite) nagyon egyszerűen elkészíthető. Nem kell bajlódni a töltelék alól előbukkanó tészta mintázásával, sem a teteje befedésével s a tölteléket sem az egyik tésztaréteg alatt sütjük. Attól sem kell félnünk, hogy a sűrű tejszínes-sajtos-tojásos massza nem emelkedik fel (mint pl… Tovább »

Egy egészséges kedvenc: A körözött

Nálunk a körözött GastroPapi egyik kedvence. De annyira, hogy mindíg ő is készíti. Viszont, GastroPapi nem szereti a köménymagot, ezért azt sosem teszünk bele. Így is mennyei. Nem utolsó sorban pedig egészséges. A körözött, liptói túró vagy liptauer, egy paprikával és köménnyel elkevert túrókrém. A körözött készíthető csak juhtúróból, vagy tehéntúróból és juhtúróból fele-fele arányban,… Tovább »

Kukorica lisztben fürdetett sült tilápia zöldségekkel, mézes gyömbéres citrom dzsemmel

“Aztán meglátott a moha között egy hangyát. Kicsike kis sárga hangya volt, és hatalmas nagy fenyőtűt cipelt. Elakadt vele, kínlódott. “Vajon hova viszi? Milyen nagy akarat van benne! Mennyi sok akarat van a világon, lent és fönt és mindenütt. Sokféle nyüzsgő összevissza akarat, ami mind előbbre visz valamit… de mért és hova, ki tudja azt?…”-… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!