GastroGranny konyhája

Fokhagymás sült ceruzabab szalonna chipsszel, pirítóssal

“Barátságot ajánlani, ha szerelmet kérünk: a legkegyetlenebb. Kő, melyet adnak, ha éhen kenyeret kérünk.”-Ouida For English version please scroll down. Bár a fenti idézet a viszonzatlanságról szól, ez az étel igenis viszonozza az odafigyelést. Ugyanis, ha kellő gondosságal készítjük el, akkor egy rendkívül izgalmas, zamatos étel kerül az esztétikusan terített asztalunkra. A zöldbab jó hatással… Tovább »

Rozslisztes rántással sűrített füstöltkolbászos fehérbab leves

fehérbab leves “A mákos bab egy étel, ami úgy készül, hogy kettőt lapozunk a szakácskönyvben.” – Graffiti For English version please scroll down. Na, ez at étel nem így készült. Egyrészt, mert mennyei lett, másrészt pedig nem is használtam szakácskönyvet. Mondjuk, az igaz, hogy fellelhető egy-két furcsának ható, “GastroGrannys” dolog az elkészítés folyamán, de a végeredmény magáért… Tovább »

Fehérbab leves saját összetevőivel sűrítve

A karácsonyi-szilveszteri jövés-menés, vendégeskedés után ha csak meghallottuk azt a szót, hogy “hús”, már kirázott minket a hideg. Főleg, ha a hús sütve, vagy rántva került a beszélgetés középpontjába. És a “száraz” ételeket sem kívántuk már különösebben. Gondoltunk egyet, s mivel a kamrában ott mosolygott ránk egy csomag fehérbab, előkészítettük a másnapi fehérbab levesünket.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!