GastroGranny konyhája

Egy hűsítő fogás nem csak forró nyári napokra: HIDEG barackleves FŐZÉS NÉLKÜL

A forró nyári napokra ajánlom ezt a gyorsan, főzés nélkül elkészíthető baracklevest.😀​ Egyre népszerűbbek a főzés nélkül elkészíthető gyümölcslevesek. Nem csak azért, mert így gyorsabban lesz konyhakész, hanem azért is, mert több gyümölcs aromája, íze finomabb, ha nem főzzük. Korábban láthattad a GLUTÉNMENTES EPERLEVES receptjét és videó receptjét. Most baracklevest készítünk. Íme.😀​

Íme az étel video receptje:

Az alábbi receptet pedig akár ki is nyomtathatod:

HIDEG barackleves FŐZÉS NÉLKÜL  servings=6 adag  Elkészítési idő=35 perc, plusz hűtés Nehézség=könnyű Tipp: Őszibarackból, akár sárgabarackból is készítheted. Ebben az esetben a barackoknak húzd le a héját.

Hozzávalók: 

1 kg barack

1 l tej

2 dl főzőtejszín

2 ek cukor

2 db citrom

1 db egész fahéj

1/2 db vanília rúd

1 ek rum

Elkészítés:

Először is, tegyél oda 1/2 l vizet forrni, melybe dobj bele 1db, kettétört egész fahéjat. Főzd 15 percig, majd az egészet együtt hagyd teljesen lehülni. Ezalatt a citromot vágd kettés, facsard a levét egy csészébe. A vaníliamagokat a vaníliarúdból kapargasd ki. A barackokat (jelen esetben nektarin volt) mosd, majd szárítsd meg. Ha őszibarackból készíted, akkor ajánlatos meghámozni. Szeleteld apró kockákra. Egy turmixgépbe adagold sorban a következőket: A feldarabolt barackok negyedét, cukrot, kifacsart citrom levét, A vanília magokat, a tejszínt és a tej felét, majd alaposan turmixold össze. Az elkészült, sűrű turmixot öntsd bele egy nagyméretű tálba, majd öntsd hozzá a kihült fahéjfőzetet, tejet, egy csészényi feldarabolt barackot. Kóstolj. Ha szükséges, adj hozzá még cukrot, majd keverd jól össze. Ízesítsd egy evőkanálnyi rummal. Végül add hozzá a még fel nem használt barack kockákat. Egy utolsó keverés következik. Ezután irány a hűtő.Legyalább 2 órán át hűtsd. Tejszínhabbal és citromfűvel díszítve tálald.Hidegen nagyon finom, igazi nyári leveskülönlegesség. Jó étvágyt kívánok! Ha nem akarsz lemaradni az új receptekről, kövesd blogomat.

Youtube Subscribe: https://goo.gl/yuENyi

Facebook : https://goo.gl/93pTWM

Twitter : https://goo.gl/Mr3K8a

Instagram: https://www.instagram.com/gastrogranny/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!