GastroGranny konyhája

Ettél már mennyei pirított csirkemájat? Íme

Hogyis mondja a szólás?: “Alkalom szüli a tolvajt…” Vagyis inkább a mesterművet, mint ebben az esetben is? 😀​ Nem telejesen ez, de valami ilyesféle játszódott le akkor, amikor GastroPapi elment kedvenc csirkeboltunkba húsért, s hazatértekor ezt az ízletes ételt bodorította, ami viszont nem hús, hanem csirkemáj volt. Nem bántuk meg! A hozzávalókat készítsd elő: Az “A” és “B” vitaminban gazdag csirkemájat egy edényben, folyó víz alatt alaposan mosd meg, ha szükséges tisztítsd le, majd szárítsd meg. A vöröshagymát egy vágódeszkán, éles késsel szeld vékony karikákra. Ezekhez a munkafolyamatokhoz az eszközöket én mindíg a német Amazon-on szerzem be. KATTINTS!

Íme az étel video receptje:

Az alábbi receptet pedig akár ki is nyomtathatod:

Pirított csirkemáj Servings=4 adag time=35 perc nehézség=könnyűTipp: A készre sütés befejezése előtt megszórhatod egy kevés fűszerpaprikával.

Hozzávalók:  65 dkg csirkemáj 1 nagy fej vöröshagyma só, bors, 0,5 dl olivaolaj

Elkészítés: Egy nagyméretű srepenyőben kezdd el felforrósítani az olivaolajat, majd öntsd bele a felkarikázott vöröshagymát. Párold üvegesre. Ezután óvatosan adagold a hagymára a csirkemájat, s az általában vele együtt árusított szivet. Néhány perc párolás után forgasd meg az egészet úgy, hogy most a májak kerüljenek a serpenyő aljára, s a hagyma legyen felül. Párold újabb 4-5 percig, majd sózd, borsozd. A befűszerezett májat óvatosan ismét forgasd meg, majd fedd le, s párold 15 percig. A párolási idő letelte után a fedőt a májról emeld le, s süsd az egészet zsírjára. Közben, ha szükséges óvatosan forgasd a májakat, hogy szépen, egyenletesen piruljanak. Mikor szép vöröses barnára pirult a csirkemájunk, húzd le a tűzről, s fogyasztás előtt pihentesd néhány percig.

Nagyon finom melegen, hidegen, eheted kenyérrel, vagy bármely egyéb körettel… Jó étvágyat kívánok.

Ha nem akarsz lemaradni az új receptekről, kövesd blogomat.

Youtube Subscribe: https://goo.gl/yuENyi

Facebook : https://goo.gl/93pTWM

Twitter : https://goo.gl/Mr3K8a

Instagram: https://www.instagram.com/gastrogranny/

Az elkészítéshez és tálaláshoz ezekre az eszközökre lehet szükséged: KATTINTS

Ne maradj le az új receptekről. IRATKOZZ FEL.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!