GastroGranny konyhája

Hogyan lesz az ajádék sütialapból sütemény? avagy: Így süsd meg az üveges sütialapot

Kaptál egy üveges sütialapot ajándékba és nem tudod mit kezdj vele? Most megmutatom, hogyan készítsd el! Az ötéves Nórival mi is készítettünk ajándékot anyukájának. A sütialap volt ez, amelyet kicsik és nagyok, fiúk, lányok egyaránt szívesen készítenek. A sütialap összeállításáról és módszertanáról EBBEN a bejegyzésemben olvashatsz. És, hogy hogyan lesz a sütialapból muffin, sütinyalóka (cake pop), vagy sütemény? Most megmutatom! Bár ez a bejegyzés nem tartalmaz módszertani útmutatást, elkészítéséhez nyugodtan hozzákezdhetsz az apróságokkal is.

Íme az étel video receptje:

Az alábbi receptet pedig akár ki is nyomtathatod:

Üveges sütialapból sütött sütemény

Mennyiség=16 szeletes sütemény Elkészítési idő=45 perc Nehézség=könnyű Tipp: Ebből a sütialapból és ugyanezen hozzávalókból készíthetsz muffint, de akár süti nyalókát (cake pop) is.

Hozzávalók:  1 üveg sütikeverék, 1 dl tej, 10 dkg vaj, 2 db tojás

Elkészítés: Az üveges sütemény alapkeveréket öntsd bele egy megfelelő méretű keverőtálba, majd kézi habverő segítségével keverd össze. Tedd félre, s egy kisebb keverőtálban elektromos kézi mixerrel habosítsd fel a tojásokat. A nagyméretű keverőtálban összekevert száraz hozzávalókra öntsd rá a felhabosított tojásokat, majd add hozzá a szobahőmérsékletű vajat (én be szoktam tenni 5-10 mp-re a mikróba előtte). Elektromos kézi mixerrel óvatosan kezdd el keverni. Mikor az egész massza besűrűsödött, add hozz á tejet, s keverd simára. Készítsd elő kedvenc sütőformádat (olajozd és lisztezd), majd öntsd a tepsibe a simára kevert süti masszát. Simítsd egyenletesre, majd előmelegített, 180 fokos sütőben süsd 30 percig.

Az elkészült süteményt teljes kihűlés után szeletelheted. Én különböző mintás sablonokkal porcukroztam, s így díszítettem. Jó étvágyat kívánok! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!