GastroGranny konyhája

Göngyölt pulykamell füstölt sajttal, sonkával

Egy ünnepi főétel, amely kis odafigyeléssel fokozhatja az esemény hangulatát. A pulykamellel füstölt sajtot tekertem be, majd az egészet szép száraz, füstölt sonkával borítottam. Köretként párolt brokkolit és rizst tálaltam hozzá, mellé kanalaztam egy kevés áfonya lekvárt. Minden ínyencnek őszintén ajánlom! A hús és brokkoli szeletelését megkönnyíti a jól megválasztott, éles kés. A sajtot kézi reszlővel reszletem, de gyorsabb, ha te sajt “darálóval” aprítod.

Göngyölt pulykamell füstölt sajttal, sonkával  Mennyiség=6 adag  Elkészítési idő=1 óra 30 perc  Nehézség=közepes TalalvaTipp: Áfonya lekvár helyett a közkedvelt lilahagyma lekvár (chutney) is illik hozzá.

 Hozzávalók:

– 25 dkg füstölt sajt

– 15 dkg fekete erdei sonka

– Só, bors, fokhagyma

– 1 dl oliva olaj

– 1/2 kg pulykamell

Elkészítés:

1. A megtisztított pulykamelleket egy éles késsel szeleteld vékony szeletekre, mindkét felüket sózd, borsozd, fokhagymázd

2. A füstölt sajtot vágd kb 1,5*1,5 cm-es alapú hasábokra

3. Ezután egy műanyag tálcára terítsd le a sonkát, helyezd rá a fűszerezett pulykamellet, majd tedd a közepére a sajthasábot. Göngyöld az egészet egybe

4. Mikor az összes hússzeletet felgöngyölted a sonkával és sajttal olajozz ki egy tepsit, s a gönygölt húsokat rendezd szépen bele

5. Olajozd meg a húsok tetejét, s alufóliával letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig

Közben főzd meg a rizst, s párold meg a brokkolit:

1. A megmosott brokkolikat a virágzat alatt nem sokkal vágd el, a nagyobbakat negyedeld. A szárát nem használjuk most fel

2. A rizsfőző edény aljába készítsd be a rizst a következő módon: 1 rész rizshez 2 rész víz, s petrezselyem.

3. Helyezd rá a rizsfőző edény pároló betétét, amelybe rendezd bele a brokkoli rózsákat

4. Zárd le a rizsfőző tetejét, kapcsold be. A rizsfőző jelezni fog, ha kész az étel, sőt utána melegen tartja a köretet, ameddig csak akarod

Közben süsd készre a göngyölt húst:

1. A fólia alatti 30 perc sütési idő leteltekor vedd le a húsról a fóliát.

2. Süsd Fólia nélkül 180 fokon további 30 percet

Tálalásnál a rizset egy kapucsinós bögre segítségével hengeresre formáztam, tetejét piros arannyal és petrezselyemmel díszítettem. Mellé rendeztem 2 db brokkoli rózsát és 1 db gyönyörű barnára sült göngyölt húst Egy evőkanálnyi áfonya lekvárt dobtam még mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!