GastroGranny konyhája

Fokhagymás penne napon szárított paradicsommal, csicseri borsóval

Gyorsan leszögezem, hogy GastroPapi útálta a csicseriborsót. Eddig… Szerintem nem is útálta, egyszerűen csak nem kóstolta. Olyan ez, mint amikor a gyerekek rámondják egy ételre, hogy “nem szeretem”. Én ekkor mindíg megkérdezem, hogy “Ettél már ilyet?” A válasz legtöbbször: “Nem”… 🙂 Na! Ez lehetett GastroPapinál is, mert amikor megkóstolta, akkor jött rá, hogy mégis szereti a csicseriborsót. Legalább is így elkészítve.

Fokhagymás penne napon szárított paradicsommal, csicseri borsóval Mennyiség=3 adag Elkészítési idő=35 perc Nehézség=könnyű Felulroljo19Tipp: Ha gyerekeknek készíted el, a vörösbort nyugodtan hagyd ki 

Hozzávalók:

– 1 db (400 g) gőzben párolt csicseriborsó konzerv (Bonduelle)

-tartósító szert nem tartalmaz

– 1/2 csésze (2 dl-es) főzőtejszín

– 1 csésze napon szárított paradicsom

– 1 kancsó (1/2 literes) penne (teljes kiörlésű tönkölybúza lisztből)

– 1/2 csésze száraz vörösbor

– 1 evőkanál chili-örlemény

– 1 ág rozmaring

– 3 gerezd fokhagyma

– 1 teáskanál só

– 1/2 teáskanál bors

**********************************************

Elkészítés:

1. Tedd fel a pennét főni. Ehhez kezdd el forralni a sós vizet, majd a pennét a forrásban levő vízhez adagold. Keverd a tésztát el, s főzd a tészta útmutatója szerinti ideig

2. Közben készítsd el a feltétet: Ehhez egy serpenyőben kezdd el melegíteni az oliva olajat

3. Add hozzá az apró darabokra vágott fokhagymát, s kezdd el pirítani

4. Mikor a fokhagyma üvegessé vált, add hozzá az apró csíkokra vágott napon szárított paradicsomot, majd a gőzön párolt csicseriborsót is

5. Az egészet pirítsd 10 percig, majd add hozzá a vörösbort

6. Párold 5 percig, majd borsozd, szórd meg az apróra vágott rozmaring levelekkel

7. Keverd az egészet össze, majd öntsd rá a tejszínt. Keverd össze

8. Szórd meg a chilipaprikával, keverd össze

9. Hagyd, hogy még egyet rottyanjon, s kész is

Tálalásnál egy mélytányér aljára adagoltam a pennét, rá a pikánsan csípőt, fokhagymás csicseriborsós, szárított paradicsomos rátétet, végül adagoltam rá ízlés szerint reszelt sajtot. Jó étvágyat kívánok! Ha valahol elakadsz, fentebb megnézheted video-receptemet is. Biztos, hogy segíteni fog.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!