GastroGranny konyhája

Szülinapi kékcsokis torta hófehér fondant köntösbe bújtatva

Egyik barátunk nagy napjára (50 éves lett) sütöttem ezt a csoki tortát, amely jelen esetben “kék” csokis lett. Vagyis a csoki helyett kék tortabevonót használtam a krémhez. A liszt teljes kiörlésű bio tönkölyliszt. A tortába töltelékként a még áfonya lekvár használtam. A torta bevonásához fehér fondantot, a díszítéshez szintén fondantot formáztam a tortadíszítő eszközeimmel.

Szülinapi csokitorta (most kékcsokival)  Mennyiség=12 szeletes torta  Elkészítési idő=1 óra 30 perc  Nehézség=közepesDiszitve48Tipp: A csokolédékrém főzésénél fontos a folyamatos kevergetés, mert ha nem így csinélod, akkor egy meleg, cukros tojásrántottát kapsz. 

Hozzávalók:

Kakaós piskóta:

– 6 db tojás

– 20 dkg liszt

– 3 dkg kakaó

– 17 dkg cukor

Csokoládékrém (kék csokiból):

– 4 db tojás

– 20 dkg cukor

– 20 dkg kék csoki

– 25 dkg vaj

Töltelékhez áfonya lekvár, díszítéshez fehér fondant, cukorgyöngyök és gyertya

Elkészítés:

Kakaós piskóta:

1. A tojásokat válaszd szét

2. A lisztet és a kakaót keverd el

3. A tojásfehérjéket a cukorral egy konyhai robogéppel verd kemény habbá

4. Add hozzá a tojássárgákat, s óvatosan kézi habverővel keverd el

5. Öntsd hozzá a kakaó-liszt keverékes, keverd simára

6. Az így elkészült kakaós piskótatésztát öntsd egy előkészített tortaformába, s előmelegített 180 fokos sütőben süsd 50 percig

Csokoládékrém (kék csokiból):

1. A tojásokat törd egy tálba, majd a cukorral keverd habosra

2. A habos keveréket folyamatos kevergetés közben gőz fölött sűrítsd be

3. Mikor már puding sűrűségű, add hozzá a kékcsokit (természetesen bármilyen színű csokit használhatsz.)

4. Kevergesd addig, amíg a csoki megolvad

5. A kékcsokis krémet tedd félre hűlni

6. Kihűlés után a vajat keverd gépi habverő segítségével habosra, majd öntsd hozzá a csokis krémet

A torta összeállítása:

1. A kisült, majd rácson lehűtött tortát vágd három felé

2. Az alsó tortalapot kend meg a kékcsokis töltelék 1/3 részével, majd helyezd rá a középső tortalapot

3. Erre kenj egyenletes rétegben megfelelő vastagságú áfonya lekvárt, majd helyezd rá a harmadik tortalapot is.

4. A torta külső felületét kend be a csokikrém fentmaradó 2/3 részével

5. Ezután helyezd rá a fehér fondant lapot, s óvatosan símogasd a tortára

6. A túllógó részeket körben vágd le

7. A leeső fondant részeket gyurd kézzel össze, majd szilikonos fontant nyújtóval nyújtsd 1 mm-es vastagságúra

8. Virág alakú kiszúróval formázd a díszítésre szánt virágmennyiséget ki

9. Gyúrj kb 3 mm átmérőjű hengereket is a fondantból

10. Ezekkel díszítsd esztétikusan a tortádat.

Helyezz a fondantvirágok közepébe egy-egy fehér cukorgolyót

Hűtsd jól le. Piros gyertyával díszítettem. Az ünnepelt nagyon örült neki. Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!