GastroGranny konyhája

A szénhidrátcsökkentett Valentin napi cupcake

Sokan azt vallják, hogy mivel a Valentin nap angolszász eredetű, nem a mi ünnepünk, ezért szóra sem érdemes. Szerintem minden nap mutasd ki szeretetedet, tiszteletedet a másik iránt. Ma én ezzel a cupcake-kel (díszített muffin) szeretném segíteni mindazokat, akik ugyanígy gondolják. Fehér rozsliszt, zabliszt és szójalisztből, barna nádcukor és xilit felhasználásával készítettem. Opciós hozzávalóként csokitallérokat és kandírozott nyarancshéjat adtam hozzá!

Különböző lisztfélék tápanyag-, kalóriatartalma és GI értéke
Energia (kcal) Fehérje (gramm) Zsír (gramm) Szénhidrát (gramm) GI
Búza finomliszt 370 12,3 1,3 76,3 71
Rozsliszt 349 10,8 1,5 75,4 34
Zabliszt 390 15,0 7,0 66,0 55
Szójaliszt 289 47,0 2,0 21,0 18

A felhasznált lisztek átlag a GI értéke 35, amely az alacsony 0-55 közötti tartományba esik, így a fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint emelkedéssel.



[recipe title=”A szénhidrátcsökkentett Valentin napi cupcake” servings=”18 db” time=”1hr 00mins” difficulty=”könnyű”]

[recipe-notes]

Tipp: A díszítésnél fel nem használt fondantokat műanyag fóliával szorosan lezárva, száraz, hűvös helyen tárolva később is felhasználhatod.  

Valentinecupcake.gif[/recipe-notes]
Hozzávalók (kötelező hozzávalók):
– 1 bögre földimogyoróvaj (márkázott vaj is megfelel)
– 2 bögre cukor (1 bögre nádcukor, 1 bögre xilit -mind a kettőt szűken mértem)
– 3 bögre liszt (1 bögre rozsliszt, 1 bögre zabliszt, 1 bögre szójaliszt)
– 4 db tojás, (tojáshelyettesítő por)
– 1 bögre tej
– 1 teáskanál szódabikarbóna

Hozzávalók (opciós hozzávalók):
– 1 kávéscsésze csokoládé tallér
– 1 kávéscsésze kandírozott narancshéj
********************************************************
Elkészítés:
Muffin:
1. Az összevalókat keverd jól el, úgy, hogy homogén masszát kapj.
2. A muffinsütődet béleld ki a papírkapszlikkal
3. Minden papírkapszliba 2 evőkanálnyi masszát tégy
4. Előmelegített, 180 fokos, nem légkeveréses sütőben süssd 18 percig
A muffinok díszítése:
1. Fehér, rózsaszín és piros fondantokat műanyag fondantnyujtóval 2-3 mm vastagra nyújts ki.
2. Fondant kiszúrókkal szúrd ki a kívánt mintákat
3. A fondantokat egymáshoz ragasztás előtt nedvesítsd meg.
4. A fondantokat néhány órán át hagyd száradni
5. Nyomj tejszínhabot a muffin tetejére, majd erre helyezd el a fondant díszeket.
Kész!
[/recipe]

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!